Vergoeding fysiotherapie

Basisverzekering

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. Volwassenen betalen dit eerst van het eigen risico  ( 385 euro voor 2021). 

Aanvullende verzekering

In alle andere gevallen wordt fysiotherapie vanuit een aanvullende verzekering vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je polis. Deze behandelingen vallen niet onder het eigen risico.

Mijn praktijk

werkt grotendeels contractvrij. In 2021 heeft de praktijk contracten met DSW (met Stad Holland en In Twente), ASR (met de Amersfoortse en Ditzo) en ONVZ (met PNO en VVAA). Deze behandelingen worden rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. Je krijgt dus geen nota. 
Bij alle andere verzekeraars betaal je de nota zelf met je betaalpas. Je krijgt de nota nagestuurd via de mail. Deze wordt na aanleveren aan je zorgverzekeraar vergoed volgens de voorwaarden van je (aanvullende) verzekering.  

Tarieven

De tarieven en de gecontracteerde verzekeraars voor 2021 vind je in de tarievenlijst. Een indicatie van de vergoeding voor niet gecontracteerde fysiotherapie per verzekeraar vind je hier

Fysiotherapiekaart 

Wil je je niet meer aanvullend verzekeren? Dan kan je fysiotherapeutische zorg direct bij mij inkopen via een fysiotherapiekaart. Deze kaart is een jaar geldig.

De wet Wkkgz en de klachtenregeling fysiotherapie

In de wet Wkkgz staat dat zorgaanbieders een interne klachtenregeling moeten hebben, die patiënten gratis toegang biedt tot een klachtenfunctionaris.  Ook zijn zij verplicht om aangesloten te zijn bij een geschillencommissie. Mijn praktijk is voor de fysiotherapie aangesloten bij de klachtenregeling fysiotherapie. Heb je een klacht over mij of mijn praktijk? Dan zou het fijn zijn als je deze eerst bij mij neerlegt. Je klacht zal altijd serieus genomen worden. Komen we er samen niet uit?  Lees meer over kwaliteit en klachten in de fysiotherapie.
Voor het veilig melden en zorgvuldig omgaan met een melding inzake patientveiligheid is er door onze beroepsvereniging, het KNGF, een protocol en een meldingsformulier ter beschikking gesteld.