Vergoeding fysiotherapie

Basisverzekering

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. Volwassenen betalen deze vergoeding uit de basisverzekering eerst van het eigen risico  ( 385 euro in 2023). Uitzondering: Bij DSW betaal je 375! euro eigen risico voor 2023. 

Aanvullende verzekering

In alle andere gevallen wordt fysiotherapie vanuit een aanvullende verzekering vergoed. De hoogte van de vergoeding is  afhankelijk van je polis. Deze behandelingen vallen niet onder het eigen risico.

Mijn praktijk

werkt grotendeels contractvrij. In 2023 heeft de praktijk contracten met DSW (met Stad Holland, In Twente en de SVZK), ASR (met de Amersfoortse en Ditzo) en ONVZ (met PNO en VVAA). Deze behandelingen worden rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. Je krijgt dus geen nota. 
Bij alle andere verzekeraars betaal je de nota zelf met je betaalpas. Je krijgt de nota nagestuurd via de mail. Deze wordt door je zorgverzekeraar, na aanleveren, vergoed volgens de voorwaarden van je polis.  
Ben je ontevreden over de wijze waarop je zorgverzekeraar omgaat met niet-gecontracteerde zorg en de vergoeding hiervan? Meldt dit bij de NZa (Nederlandse Zorg autoriteit). Hoe meer meldingen, des te groter de kans, dat er maatregelen worden genomen. Zorg ervoor dat niet-gecontracteerde zorg de plek in de gezondheidszorg krijgt, die het verdient!

Tarieven

De praktijktarieven en de gecontracteerde verzekeraars voor 2023 vind je in de tarievenlijst. Een lijst met vergoedingen niet gecontracteerde zorg fysiotherapie vind je hier

De wet Wkkgz en de klachtenregeling fysiotherapie

In de wet Wkkgz staat dat zorgaanbieders een interne klachtenregeling moeten hebben, die patiënten gratis toegang biedt tot een klachtenfunctionaris.  Ook zijn zij verplicht om aangesloten te zijn bij een geschillencommissie. Mijn praktijk is voor de fysiotherapie aangesloten bij de klachtenregeling fysiotherapie. Heb je een klacht over mij of mijn praktijk? Dan zou het fijn zijn als je deze eerst bij mij neerlegt. Je klacht zal altijd serieus genomen worden. Komen we er samen niet uit?  Lees meer over kwaliteit en klachten in de fysiotherapie.
Voor het veilig melden en zorgvuldig omgaan met een melding inzake patientveiligheid is er door onze beroepsvereniging, het KNGF, een protocol en een meldingsformulier ter beschikking gesteld.