Nieuws

Onderstaand relevante nieuwtjes zoals door mij verzameld  voor u.

 


CZ verzekerden

Geplaatst door Birgit Post

CZ stuurt haar verzekerden een brief over hun vergoeding voor niet gecontracteerd werken. Dit vraagt om een reactie
Lees meer

Het belang van voetentraining

Geplaatst door Birgit Post

Onze voeten dragen ons de hele dag. Logisch dat veel mensen regelmatig last hebben van hun voeten. Onze voeten zijn zwak en moeten geholpen worden.
Lees meer

wat je moet weten over je biologische klok

Geplaatst door Birgit Post

Onze biologische klok is van groot belang voor onze gezondheid. Dit kleine hersengebied regelt de timing van al het verkeer in ons lichaam. Raakt de klok chronisch verstoord, dan kunnen we ernstige aandoeningen krijgen als kanker, depressie of hart- en vaatziekten.
Lees meer

Invloed van het weer op pijn bewezen

Geplaatst door Birgit Post

Veel mensen met een reumatische aandoening weten uit ervaring dat het weer invloed kan hebben op de (pijn)klachten die zij ervaren. Hiervoor is nu ook wetenschappelijk bewijs. Een Engelse studie toont aan dat vochtig, winderig weer met een lage luchtdruk de kans op pijn extra vergroot.
Lees meer

Relatie stress en het ontwikkelen van chronische ziekten

Geplaatst door Birgit Post

Het lijkt erop dat het risico op het ontwikkelen van chronische ziektes toeneemt met een toename in de mate van distress (nood of gevoel van onvermogen). Ook zijn er onderzoeken die aantonen dat het effect van distress op vroegtijdig overlijden sterker is bij mensen met een lagere sociaaleconomische status (SES).
Lees meer

9 belangrijke weetjes over peesaandoeningen

Geplaatst door Birgit Post

Er is een heleboel wat we niet weten over peesaandoeningen. Maar er zijn een aantal adviezen, die elke zorgverlener en sporter zou moeten weten!
Lees meer

Kinderen gaan beter rekenen door beweegprogramma’s op school

Geplaatst door Birgit Post

Kinderen die op school meerdere malen per week en gedurende een langere tijd beweegprogramma’s volgen, presteren beter met rekenen en wiskunde. Dit blijkt uit een literatuurstudie uitgevoerd door de afdeling sociale geneeskunde van Amsterdam UMC, locatie VUmc samen met 12 internationale experts.
Lees meer

Fysiotherapie net zo effectief als knieoperatie

Geplaatst door Birgit Post

Mensen die ouder dan 45 jaar zijn en rondlopen met een gescheurde meniscus, kunnen net zo goed naar de fysiotherapeut gaan als geopereerd worden. Dit blijkt uit onderzoek van OLVG Amsterdam.
Lees meer

Dagelijks een uur bewegen compenseert veel zitten

Geplaatst door Birgit Post

Te weinig bewegen wordt in verband gebracht met een hoger risico op ziekten als diabetes, hartziekten en bepaalde typen kanker. Elke dag een uur bewegen compenseert echter de schadelijke gevolgen van acht uur per dag op een stoel doorbrengen. Dat blijkt uit een studie naar ruim 1 miljoen proefpersonen, uitgevoerd door de Noorse School of Sport Sciences.
Lees meer

Uitslapen is wél goed voor je.

Geplaatst door Birgit Post

Mensen die korte nachten hebben in de week hebben er alle baat bij om in het weekend wat langer te blijven liggen. Recent Zweeds onderzoek bewijst dat bijslapen wel degelijk een gunstig effect heeft en zelfs gezondheidsrisico’s, verbonden aan een slaaptekort, verkleint.
Lees meer